Щоденне меню "Веселої садиби"

02.03.2017 Українська кухня "Веселої садиби"

Запрошуємо ознайомитися зі стравами щоденного меню "Веселої садиби". 

Готуємо - як в ресторані, подаємо, як вдома: все смачно і з любов'ю. 

В нашому щоденному меню - страви української кухні, характерні для Полтавщини та Полтави.

Страви від шефа 

Мамалига з грибами, 300 г , 300 г 

М’ясна таця, на 2-3 особи, 640/450/400/100 г - різні види м’яса з додатками, подається на великій дерев’яній таці 

Крученик «Козацький», 100/200/30 г - січене м’ясо свинини мариноване в духмяних травах та спеціях, запечене в підчеревині. Подається зі смаженою картоплею

Млинці «Васильківські», 190 г - налисники, філе куряче, гриби, сир 

Веселяники, 250 г  - печериці, запечені з шинкою, сиром та вершками 

Холодний стіл, або закуски 

Овочева складовина, 300 г - свіжі помідори, огірки, болгарський перець  

Бабусин погрібець, 300 г - соління  

Оливки та маслини, 100 г 

Закуска «Під горілочку», 200/100 г - оселедець, варена картопля, маринована цибулька 

Сьомга слабосолена, 100/30 г - шматочки сьомги власного посолу з лимоном та зеленню 

«Свята трійця», 150 г - асорті із трьох видів сала з ароматними прянощами 

М'ясна складовина, 300/50/50 г  - домашня буженина, домашня ковбаса, підчеревина 

Букет з гріночок, 75 г - підсмажені шматочки житнього хліба в ніжно-часниковому соусі 

Гріночки з салом, 80 г - підрум'янені шматочки чорного хліба, з панським салом 

Панське сало, 100 г - українське сало, мелене, з часничком та кропом 

Лимон, 100 г

Хліб житній, або біла паляниця, 50 г 

Зелений стіл, або салати 

Салат сезонний, 200 г - свіжа капуста та свіжі огірки, з соняшниковою олією 

Салат «Марічка», 230 г  - салатний лист, помідор, сир, філе куряче на грилі, маслини, горчичний соус 

Салат «Грецький», 200 г - свіжі помідори, огірки, болгарський перець, червона цибуля, сир фета, з маслинками та оливковою олією  

Салат «Зелена галявина», 220 г - пекінська капуста, маслини, огірок, помідор, сир твердий, куряче філе, оливкова олія  

Салат «Вишуканий», 230 г - лосось, салатний лист, помідор, сир фета, з оливковою олією  

Салат «Баварський», 210 г - ковбаски баварські, лист салата, помідор, огірок, маслини, сухарики, соєво-горчичний соус 

Салат «Гніздо глухаря», 250 г - серце теляче, куряче філе, цибуля маринована, сир, перепелине яйце, майонез  

Салат «Дубок», 300 г -  куряче філе, маринована цибуля, морква, яйце, майонез  

Салат «Помазанець», рибний, 250 г - пекінська капуста, помідор, яйце, сир, лосось, потапці, з майонезом  

Салат «Сільский», 250 г - квашена капуста, огірок солений, пахуча олія, цибуля 

Борщі та юшки 

Борщ по-веселівськи, 300/50/50 г - з квасолею та свининою, подається з грінками, панським салом і сметанкою 

Солянка м'ясна, 300 г - з духм’яними копченостями, лимоном та маслинкою 

Домашня юшка, 300/50/50 г - з локшиною та курочкою 

Юшка з м’ясними кульками, 300 г 

Окрошка, 300/50/50 г - холодна юшка з курочкою та іншими смакотинками 

Деруни 

Деруни зі сметанкою, 200/50 г 

Деруни з м'ясом, 250/50 г 

Деруни з печерицями, 250/50 г 

Дерунина, 250 г Деруни, запечені в сметанному соусі під скоринкою сиру 

Галушки, готуються на пару

Галушки по-полтавськи, 200/100 г - подаються з підливкою з курки

Галушки начинені печінкою, 300/50 г - подаються зі сметанкою 

Галушки начинені грибами, 300/50 г - подаються зі сметанкою 

Вареникиготуються на пару, подаються зi сметанкою 

Вареники з капустою, 300/50 г  

Вареники з картоплею, 300/50 г 

Вареники з м'ясом, 300/50 г  

Вареники з печінкою, 300/50 г 

Налисникиподаються зі сметанкою 

Налисники з печінкою, 225/50 г  

Налисники з печерицями, 225/50 г 

Налисники з м'ясом, 225/50 г  

Якщо мало підливки… 

Сметанка, 100 г 

Піджарка з почеревини та цибулі, 50 г 

Страви з гриля, готуються 30-40 хвилин, але того варті 

Овочі-гриль, 275 г - помідори, перець, гриби, цибулька  

Стейк зі свинини, за 100 г - шмат свинини, маринований у спеціях і зелені. Подається з соусом. 

Фірмові "Шпикачки", 120/200/30 г - смачні та духмяні ковбаски зі свинини. Подаються з гарніром та гірчицею 

Риба «Сьома», 180/50 г - смажений шмат сьомги, подається з фірмовим соусом 

Страви другого столу 

Домашня яєшня, 250 г - свіжі курячі яйця, підчеревина, помідори, зелень 

Печеня «По-домашньому», 300 г - тушкована картопля зі свининою та цибулею 

Котлета «По-веселівськи», 150/150 г - куряче філе з шинкою та сиром у екзотичних сухарях. Подається з гарніром  

Биточки з індички, 175/150 г - з вершковим маслом та зеленню. Подається з гарніром  

Товченик «По-циганськи», 200 г - курятина з помідором, перцем та цибулею з майонезом, під сирною скоринкою 

Товченик «По-дерибасівськи», 150 г - свинячий баличок, гриби, сир, майонез 

Свинячі реберця, запечені в духовці, 300/50  

Телятина з овочами, 300 г - теляча вирізка, перець, гриби, цибуля, помідор 

Баранина по-гуцульськи - баранина, тушкована у власному соку, з запашними травами та спеціями 

Страви з риби 

Сом смажений, 170/100 г - соковите філе, подається зі смаженою цибулею 

Риба «Сезам», 150 г - філе судака, або пеленгаса, смажене в ароматних зернах кунжуту 

Рибка «Як у мами», 150 г - філе пеленгаса, або судака, смажене з цибулею 

Додаванки, або гарніри 

Картопелька, 300 г - варена брусочками з маслом та кропом 

Картопля по-сільському, 300 г - апетитно обсмажена картопля в часниковому соусі 

Каша гречана зі шкварками, 300 г  

Рис з овочами, 300 г 

Солодкий стіл 

Часникова підлива, 50 г - майонез, часник, зелень

Соус з хріну, 50 г - майонез, сметана, хрін 

Домашня гостра підлива - аджика, 50 г 

Гірчиця, 50 г  

Хрін, 50 г 

Соус «Тартар», 50 г 

Солодкий стіл 

Вареники з вишнями, 300/50 г , подаються з медом 

Вареники з сиром та родзинками, 300/50 г , подаються зі сметаною  

Налисники з конфітюром, 200/50 г 

Налисники з сиром та родзинками, 200/50 г 

Налисники зі згущонкою, 200/50 г 

Налисники з маком, 185/50 г - з родзинками та горіхами, политі медом 40,00 

Морозиво, 150/50 г, подається з малиновим домашнім варенням або шоколадом 

Мед, 50 г 

Згущене молоко, 50 г 


Ласкаво просимо оглянути музейну експозицію у світлиці. 

Любителів вологої парної запрошуємо відвідати нашу лазню

Замовляйте у нас весілля, ювілеї та інші святкування. 

Ми доброзичливі до Ваших прохань! 

Зичимо приємного перебування та смачного!