Дегустація питних медів (медовухи) у Веселівці поблизу Диканьки

22.06.2013 Дегустації

Мистецтво переробки меду на напій дійшло до нас з глибин тисячоліть. Ніхто не пам’ятає, як і хто вперше перетворив солодкий продукт на живильний напій, який і душу веселить, і тіло зігріває.

Питний мед, або ж медовуха, продукт натуральний, що утворюється з бджолиного меду і джерельної води за участю дріжджів. Перш ніж потрапити до келихів, природнім способом виготовлений напій тривалий час дозріває і освітлюється. 

Варто знати, що вірно говорити саме "питний мед", а не "медовуха", бо традиційно медовухою могли називати або ж напій легкий, а значить, нестійкий, або ж взагалі суміш горілки з бджолиним медом. Термін "питний мед" сьогодні використовується у колі медоварів-професіоналів. Однак, якщо вам до вподоби більше "медовуха", використовуйте це слово на здоров'я. 

У «Веселій садибі» продовжують давні українські традиції виготовлення питних медів і запрошують бажаючих взяти участь у частуванні-дегустації кількох видів напою.

foto_degust_ya.jpgДегустації питних медів проводимо за всіма правилами


Для частування надається декілька різних видів напою, на вибір майстра-медовара. Зазвичай, це мед ставлений, мед варений та мед з додаванням фруктового соку, або ж пряно-ароматичних складників, таких як спеції або трави.

Частування супроводжується розповіддю майстра-медовара про історію та сьогодення напою, технологічні особливості його виготовлення. А на доданок гості почують і поетичні твори автора-медовара, написані до теми і з гумором.

Напої «Веселої садиби» - неодноразові учасники і переможці різноманітних конкурсів з медоваріння в Україні.

На перебивку смаку між напоями - горішки і сир

Частуємо групи та індивідуально.

Вартість – ****грн. Максимальна чисельність в групі – 50 осіб.

Для замовлення дегустації-частування у "Веселій садибі", перейдіть на сторінку КОНТАКТІВ. 

Ця дегустація питних медів проводиться у корчмі "Веселої садиби"